Intelligenta hus
Funktioner

Funktioner i intelligenta system

En bekväm och enkel funktion är att använda sig av en tryckknapp i entrén där man med ett tryck kan släcka och stänga av alla förbrukare när man lämnar fastigheten. Andra enkla funtioner med inriktning på säkerhet är spis-, kaffebryggare- och stryjärnstimrar som stänger av efter förinställd tid.

Mer avancerade funktioner uppstår när man använder flera sensorer och aktorer i samspel. Ett exempel på detta kan vara när man lämnar huset och aktiverar larmet. Då övergår de rörelsedetektorer, som tidigare tände belysningen vid behov, till att nu bevaka huset. Förbrukare och onödig el stängs samtidigt av och läckage-sensorerna under diskmaskinen.kan nu skicka felmeddelande till din mobiltelefon etc.

I gammalt och nytt

I de allra flesta anläggningar går det att komplettera och installera nytt. De intelligenta systemen som ofta använder svagström är ett bra alternativ att installera i befintliga anläggningar.

Små anläggningar

Om anläggningen är liten eller man vill prova på tekniken så finns det små intelligenta system som passar de flesta miljöer.


Idag finns möjligheterna att skapa det intelligenta huset och samtidigt få inbrottslarm och säkerhet på köpet.

Detta går att installera vid både nybyggnad och i efterhand i befintliga anläggningar.

Se även gärna
www.smartbuildingcenter.net

www.smartavillor.se

Läs mer om;

Intelligenta hus

Tekniken

Kontor, bostäder, produktionlokaler, och
offentliga byggnader

Inbrottslarm

Exempel

Funktioner

Intelligenta system

 

2021-03-31

© Tekniska Byrån