Välkommen till information om KNX

KNX (EIB) används för fastighetsautomation i de flesta typer av fastigheter, s.k. intelligenta och smarta fastigheter.

Dessa sidor informerar om systemet KNX. Om du vill veta mer om organisationen KNX så finner du det på, KNX Sweden och KNX.

EIB - European Installation Bus ingår numera i KNX (Konnex). Konnex förenar ytterligare två teknologier EHS (European Home Systems) och BCS (BatiBus).

Här finner du funktioner, exempel, information och diverse relaterade länkar för att du skall få så mycket bra information som möjligt..

Utbildningar inom KNX
Vårt träningscenter erbjuder ett utbud som passar de flesta behov. Träningscentret är av KNX Association i Bryssel certifierat att genomföra kurserna Basic Course och Advanced Course med certifiering.
Till utbildningarna >

KNX är numera internationell standard för fastighetsstyrning, enligt ISO 145 43, >>>

 

Nyheter och information
Här hittar du nyheter och information om KNX. Du kan också registrera dig för KNX nyhetsbrev >>>

Anpassad information
På informationssidan hittar du anpassad information för byggare, slutkunder, arkitekter och installatörer >>>

Certiferade utbildningar för KNX
Utbildningar för att du skall ha de rätta kunskaperna om KNX hittar du i KNX Training center >>>

Program och handböcker för KNX
ETS för programmering och handbok för KNX hem- och fastighetsautomation >>>

Aktiva aktörer
På följande sida hittar du information över hustillverkare, skolor och installatörer som arbetar med KNX >>>

Showrooms
Se vilka showrooms som tar emot besök och ger dig kunskap och inspiration >>>

 

.

Hemma/På jobbet
Läs mer >>>

Information för
Installatör >>>
Byggherre/användare >>>
Arkitekt >>>

Samarbete
Hitta din KNX-partner >>>

Kunskap och inspiration
Besök ett showroom >>>
Utbilda dig online >>>

För installatörer
Utbildningar >>>

 

Annons

Nyheter

Nyheter - KNX-Produktnytt

ABB PriON
den 22 November 2010

ABB har släppt en helt ny serie innovatia tryckknappar.

PriON är en tryckknappsserie för 1- till 3-facksram som kan sättas ihop efter önskemål. Det går att kombinera 3-vippors tryckknapp, display och vred till en komplett tryckknapp. Då display används måste ett vred placeras under för att styra valen i displayen.

Displayen fungerar även som en rumsreglering av 1 värmezon. Inbyggd temperatursensor går att få i den undre svarta listen.

Med PriON har ABB även infört ett färgsystem där menyer och indikeringar följer ett visst färgschema beroende på funktionsområde, gult för belysning eller blått för solskydd etc.

 

Berker Q1
den 12 Juni 2009

Berker lanserar sin nya brytarserie Q1 som har en unik yta, en ren form och ett lågt pris för hög kvalité.

Berker Q1 finns i över 270 variationer med t.ex. unikt designad belysning eller med en stänkskyddad yta. För KNX finns brytarevarianter som 4-vippors eller rumsregulator.

 

Siemens Kombi-aktor N502
den 12 Juni 2009

Siemens har släppt N502 som är en kombinerad aktor och binäringång.

Kombi-aktor N 502 har totalt 8st 16A reläutgångar med bl.a. logiska funktioner, tidsfunktioner och 8-bitars scenstyrning, samt 8st potentialfria binäringångar som klarar upp till 100m ledningslängd. Totalt 8 moduler bred.

 

Siemens Touch-panel UP588
den 12 Juni 2009

Touch-panel UP588/_2 erbjuder en översikt över hela byggnaden och alla funktioner kan centralt visas och kontrolleras över en 5,7´ färg TFT skärm med full grafisk kapacitet.

Dom fyra olika alternativa menu-designerna på användargränssnittet, från modern till klassisk, är nyckel funktionalitet som gör det snabbt och enkelt att möta projektspecifika önskemål. Det integrerade USB interfacet möjliggör snabb och enkel uppladdning av individuella bilder och grafik för användning som skärm släckare m.m.

Touch-panel UP588/_2 finns i 24V AC/DC och 230V AC utförande, och är utrustad med bl.a. inbyggd scenstyrning, tids- och veckoprogramfunktioner, larmhantering, logiska funktioner och mycket mer.

 

Jung KNX FD Room Controller Display
den 10 Juni 2009

Den innovativa KNX Room Controller Displayen (RCD) i tunnt utförande (Flat Design) från JUNG, ger ett elegant och attraktivt utseende som kunden kommer att uppskatta från första ögonblick.

Ett smart val av attraktiva material och färger, kombinerat med smarta och avancerade funktioner, öppnar olika möjligheter för arkitekter och konsulter att uppfylla kundens olika krav. Utöver utföranden i metall (Rostfritt, Aluminium och Antracit), så finns den i plast med tre färger (alpinvit, Europa vit och grått).

KNX FD RCD kan också installeras med standard LS-ramar i alla varianter. Med integrerad busskopplare behöver bara en apparatdosa för installation.

KNX FD RCD har en bred variation av funktioner: Tänd/Släck, dimring och scenariohantering etc. Den har en fritt-programmerbar display för en, två eller tre rader text för olika visningsändamål t ex vilket typ av värde, tid/datum, larm-meddelanden eller musiktitlar.

Trots de många funktionerna är FD RCD lätt att använda. Varje gång en knapp trycks ned ser man i displayen vad som kommer att hända.